CANNES-KULING

Bare så det er sagt, så KLAGER vi ikke her i Cannes. Men jeg kan formidle at værgudene ikke har elsket oss de siste dagene. Paraplyselgerne har happy hour på hvert gatehjørne, og jeg angrer på at jeg ikke tok med sydvest og støvler.

Sandaler funker som faen i Cannes. Så slipper du å bli våt på sokkene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikke at jeg er så sykt fornøyd når det er sol, heller.

MEN i kinosalen er alle katter grå. Og om du mot formodning lurer på hvordan disse pressevisningene funker i Cannes, skal jeg fortelle deg det nå.

Først må du være tidlig ute. Selv med superakkreditering som får deg forrerst i køen, sånn som Pål Bang Hansen, Per Haddal og Jon Selås opparbeidet seg etter 20 års festivaljobbing, bør du møte opp SENEST 20 min før filmen begynner for å få plass. Har du kjip akkreditering, må du møte opp en times tid før alt.

Kø utenfor hovedsalen på Festivalpalasset 00.15 natt til søndag.

Når du først har kommet deg inn i salen, gjelder det å holde øynene rett i skallen. Er filmen engelskspråklig, tekstes den på fransk, og er den på et annet språk, tekstes den på engelsk OG fransk – rett under hverandre. Det er lett å få «lost in translation»-øyeblikk om du blingser på undertitlene.

Mikkelsen, Vinterberg og Bo Larsen

På pressekonferansene er det enklere. Der får du utdelt hodetelefoner. Det er to måter å bruke dem på, som henholdsvis Thomas Bo Larsen og jeg her demonstrerer.

 

 

 

 

Der får du simultanoversettelse på det språket du velger. Så om vi av og til skriver litt pussige ting, vil jeg helt klart skylde på oversetteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Men det morsomste med Cannes er likevel ikke jobbingen. Det er alt det rare du ser i løpet av en dag.

Her om dagen gikk disse forbi meg på gata.

 


 

 

 

 

 

Så kom jeg over det her.

Det er så autentisk skandinavisk-friskt at de til og med skriver fjord med Ø. Oh, la la.

 

 

 

 

 

 

I det minste valgte de forskjellige sko!

Men det beste med Cannes under filmfestivalen skal visstnok være nattlivet. Mye tyder på at en må oppsøke en annen blogg enn dette for å få en rapport derfra, men jeg så da litt av det på vei hjem fra en visning natt til søndag.

Kan garantere at dette (t.v.) er en ting du bør unngå i Cannes.

 

 

 

 

 

 

Deretter vil jeg tipse om å sikre deg at du har billett om du vil inn noe sted. Hvis ikke blir du hengende på gata. Det ser alltid trist ut med jenter i 20 cm hæler som har stått på dem i mer enn 20 min.

Og da er jeg tom for knallgode Cannes-tips. Men følg med, det kommer garantert flere i morgen.