HARDY-GUTTEN

Manusforfatter Nick Cave, Tom Hardy, Jessica Chastain og regissør John Hillcoat på pressekonferansen til "Lawless" lørdag. Foto: Ingvill Dybfest Dahl

 

Jeg skulle ønske det var jeg som sa det, men det var Cannes-kollega Terje Eidsvåg i Adresseavisen som uttalte: «Tom Hardy blir for 2012 det Ryan Gosling var for 2011».

Ryan Gosling og Emma Stone i "Crazy, Stupid Love". Og ja, det er jeg som har kuttet bort Emma. Foto: SF Norge

Og jeg tror han har rett. Og det til tross for at Gosling med «Lars and the Real Girl», «The Notebook» og «Drive» har sikret seg en spesiell plass i filmhjertet mitt. På overflaten kan de fremstå diametralsk forskjellige. Gosling har vist seg velartikulert i både «The Notebook» og «Maktens Menn». Men han spenner vidt, fra den mest pinglete, aseksuelle nerd, til en mann du får akutt lyst til å slenge i din egen seng, som i «Crazy, Stupid Love».

Hardy så riktignok ut som en rufsete tømmerhogger på pressekonferansen for «Lawless», og brukte store deler av den til å hviske og tiske med Jessica Chastain, MEN han er uten tvil et skuespiller på vei opp.

En mindre hårete Hardy på Inception-premiere i 2010. Foto: AFP

Briten markerte seg i «Warrior» mot Nick Nolte, en film som aldri nådde norske kinosaler, men gikk rett på DVD. Men altså, Hardy har holdt på lenge. Han var med i «Black Hawk Down» i 2001, «Layer Cake» i 2004 og Guy Ritchies «RocknRolla» i 2008. Så begynte det å løsne en gang rundt «Inception» i 2010, og siden da har det vært «Muldvarpen» og «Warrior».

Jeg gleder meg som en liten Batman-fan til å se ham som superskurk i «The Dark Knight Rises» til sommeren – OG – en gang i fremtiden som selveste MAD MAX i «Mad Max: Fury Road», når George Miller bare får begynt på den.

Hardy sammen med motspiller Shia LaBeouf i "Lawless", der Hardy stort sett grynter og slår.

Selv har jeg mine tvil om Hardy har like bred appell som Gosling. Han er i utganspunktet en streitere kjekkastype, som har markert seg som en gryntende tøffing. Nå markerte forsåvidt Ryan seg som en følsom svekling, før han smalt til i tough ass-giret i «Drive», så kanskje får vi se en helregisters-Hardy i fremtiden.

Tom hevder selv at han er nervøs for å spille i filmer der han må ha amerikansk aksent, men mener det gikk bra i «Lawless» fordi han kunne gjemme seg bak den særpregede sørstatsaksanten.

Så langt har Hardy markert seg som mange menn av få ord. Sånn sett er det ingen umiddelbar grunn til bekymring.

6 tanker om “HARDY-GUTTEN

  1. Konge at Hardy får den anerkjennelsen han fortjener! Tom Hardy > Ryan Gosling any time! Tom Hardy spiller Bane i den nye Batman-filmen. Han slår Ryan ganske kraftig bare med den. Ellers har Hardy spilt i langt bedre filmer enn det Gosling har. I tillegg til de filmene som nevnes i artikkelen, må også «Bronson» fra 2008 også nevnes. Awesome film!

    • Selv om han har spilt i større blockbustere enn Ryan, betyr det så absolutt ikke at han er en bedre skuespiller!

      Personlig digger jeg begge, men jeg må nok si at Ryan er mer allsidig enn Tom!

  2. digger ryan gosling…men og si at han er mere allsidig er vell og gå litt uti kantene av virkeligheten,nå er det noe mere allsidighet rundt tom hardy når man ser på type karakterer han spiller,dette er virkelig det største karakter skuespiller(iet)talentet jeg har sett siden russel crove/heat ledger/chris bale- når man tenker den spenn vidden som legges rundt hver karakter av rolle tolkninger med hensyn til mimikken,aksenter,utstrålingen innlevelse,troverdighet..etc.. han leverer er han i en helt egen klasse all kred.til tom hardy for det,gleder meg til og følge med videre på denne spennende skuspilleren:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *